default-logo

MBST – česta pitanja

 • Što je MBST® Terapijska magnetska rezonanca?

  MBST– Terapijska magnetska rezonanca je korištenje tehnologije magnetske rezonance u svrhu liječenja. Ova se tehnologija temelji na istim principima kao i dobro poznata dijagnostička magnetska rezonanca (NMR ili MRI).
  MBST je najbolja terapija koja trenutno postoji u svijetu za uspješno liječenje bolesti zglobova i koštanih bolesti poput osteoartritisa (artroze) i osteoporoze, kao i metaboličkih koštanih bolesti, a da pritom nema nikakvih nuspojava.
  MBST dokazano regenerira hrskavicu i potiče stvaranje kosti, a najnovije studije pokazale su i aktivacijski učinak na stanice kože, pa se odnedavno MBST koristi i za regeneraciju kože.
  MBST tehnologija razvijena prije desetak godina u Njemačkoj svjetski je patentiran proizvod, a njezin je učinak dosada potvrđen brojnim studijama.

 • Da li je MBST terapija djelotvorna i kod teških slučajeva artroze i osteoporoze?

  Bez sumnje, MBST terapija je djelotvorna i u liječenju teških slučajeva artroze i osteoporoze, no tada je potrebno dugotrajnije liječenje, a u cilju postizanja boljeg i bržeg učinka MBST se može kombinirati s drugim metodama, kao što su fizikalna terapija, lijekovi ili kirurško liječenje.
  MBST je jedina terapija koja dokazano stimulira zglobove i kosti na regeneraciju i povratak u njihovo zdravo i normalno stanje.
  Uspješnost MBST terapije je potvrđena sa više od 250.000 tisuća uspješno liječenih pacijenata te sa velikim brojem provedenih kliničkih studija koje pokazuju da preko 82 % pacijenata ima poboljšanje od preko 80 % već nakon prvog terapijskog ciklusa.

 • Da li je MBST terapija na bilo koji način opasna?

  Ne. Do sada, u posljednjih 10 godina od kada je prvi puta primijenjena, nikada se nije dogodilo da je MBST terapija uzrokovala nuspojave. Osim toga magnetska rezonanca se koristi u dijagnostici preko 20 godina i dobro je poznato da nema zračenja niti drugih rizika po zdravlje.
  Budući da se radi o elektro-magnetskoj energiji koja se stvara u našem tijelu, MBST je zapravo metoda koja koristi našu bio-energiju, pa tako ne može biti štetna po zdravlje.

 • Da li se pravovremenom prijenom MBST terapije može spriječiti pojava artroze i osteoporoze?

  Svakako. Primjenom MBST-a prije pojave teških oštećenja zglobova možemo zasigurno spriječiti kasnije posljedice u vidu teške artroze,. bolova i nepokretnosti. To je posebno važno kod sportaša i svih onih osoba koje imaju povećani rizik pojave artroze i osteoporoze.

 • Da li se primjenom MBST-a mogu prevenirati ozljede kod sportaša i osigurati bolji sportski rezultati?

  Primjena MBST-a posebno je važna u pripremi sportaša. Svaki sportaš bi trebao proći barem jedan ciklus tretmana MBST-a nakon svake natjecateljske sezone i nakon većih napora, a posebno nakon ozljeda. Na taj način spriječit će se teže ozljede i osigurati bolja pripremljenost sportaša i time bolji rezultati. Poznat je slučaj skijaša Hermana Mayera koji je uspješno rehabilitiran ovom metodom tako da je nakon teške ozljede zadobijene u prometnoj nezgodi ponovo osvajao najveća odličja.

 • Kome se preporuča MBST ?

  Svim osobama koje imaju bolove u zglobovima, dijagnozu osteoartritisa, osteoporoze i osteopenije, osobama koje su izložene većem riziku nastanka artroze i osteoporoze kao što su sportaši, osobe koje obavljaju teške fizičke poslove, koje imaju sjedeći posao, kao i one koje boluju od kroničnih bolesti za koje znamo da uzrokuju oštećenje kostiju i zglobova kao što su: reumatski artritis, šećerna bolest, bolesti štitnjače, bolesti bubrega, kronične upale crijeva poput Chron-ove bolesti i ulceroznog kolitisa, ženama koje su ušle u ranu menopauzu, osobama koji piju lijekove iz skupine kortikosteroida i citostatika. Posebno je važno da MBST na vrijeme učine osobe koje imaju značajnije deformitete skeleta kao što su kifoza, skolioza, displazija kukova, jer kod njih uvijek dolazi do razvoja osteoartritisa, pa je najbolje da se MBST učini prije nego dođe do značajnijih oštećenje zglobova, jer će se tako spriječiti pogoršanje bolesti i teške komplikacije koje će u protivnom sigurno nastati.

 

Tražite li konzultaciju s iskusnim internistom, endokrinologom, reumatologom ili fizijatrom,
javite se u Polikliniku K-centar gdje ćete dobiti sve odgovore i najbolje preporuke,
napraviti dijagnostiku i dobiti terapiju bez čekanja i na jednom mjestu.

Pošaljite upit