default-logo

Adria K-Centar

Iznimno nam je zadovoljstvo svim našim pacijentima, profesionalnim te rekreativnim sportašima i sportašicama ponuditi izniman program liječenja, rehabilitacije i prevencije u našoj poslovnoj jedinici Adria K-centar u Biogradu na moru.
Na ovoj lokaciji dostupan je jedan od najzaokruženijih, temeljitih programa liječenja i rehabilitacije koštano zglobnih te mišićnih bolesti i oštećenja.

Centar zdravstvenog i medicinskog turizma koji je započeo s radom u Hotelu Adria jedinstveni je primjer neposredne suradnje turističkog gospodarstva i zdravstva. To je rezultat višegodišnjih zajedničkih napora tvrtke Adria klub hoteli, vlasnika Hotela Adria i Poliklinike K-centar iz Zagreba, čija je poslovna jedinica Adria K-centar glavni nositelj medicinskog programa. Osnova medicinskog programa bit će prevencija, liječenje i rehabilitacija mišićno skeletnih bolesti koje su jedan od najvećih zdravstvenih problema naše civilizacije.
Značajno naglasiti da će se u tome primjenjivati najnoviji koncept liječenja prema „BAR“ modelu koja predstavlja kombinaciju najsuvremenijih metoda za poboljšanje bio-mehanike skeleta i funkcionalne sposobnosti skeleta, kao što su Izokinetička dinamometrija i MBST-terapijska nuklearna magnetska rezonanca, najnovija metoda regenerativne medicine i jedina metoda kojom je moguće potaknuti regeneraciju hrskavice i formiranje kosti.
Upravo zbog ovog jedinstvenog medicinskog programa novi centar u Biogradu na Moru već je prepoznat u Europi i svijetu tako da su već potpisani ugovori s nekoliko agencija specijaliziranih za zdravstveni turizam iz Norveške, Rusije, Njemačke, a Svjetska taekwondo federacija (WTF) donijela je odluku da to bude prvi akreditirani centar za pripreme i rehabilitaciju sportaša, čime se otvara tržište 128 zemalja koje su članice Svjetske taekwondo federacije. Sve ovo navodi na zaključak da početak rada Adria K-centra nije samo značajan za Biograd na Moru i Zadarsku županiju već i Hrvatsku u cjelini, jer uvodeći nove medicinske standarde predstavlja svjetsku novost, te otvara nove mogućnosti razvoja zdravstvenog i medicinskog turizma.

“Najnovije znanstvene studije kao i kliničko iskustvo potvrdile su značenje mišićnih kontrakcija na kost i ukupnu kakvoću skeleta”