ORGANIZACIJSKA SHEMAPoliklinika K-centar prvi je centar u Hrvatskoj specijaliziran za kronične koštano-zglobne bolesti u kojem se provodi najsuvremeniji „integralni“ koncept liječenja temeljen na osobnim specifičnostima svakog pojedinog pacijenta i timskom radu iskusnih stručnjaka različitih specijalnosti. Budući da se ljudi genetski razlikuju, različito će reagirati na faktore rizika, bolest i liječenje. Zbog toga je, posebice u slučaju kroničnih bolesti, nužno liječiti bolesnika, a ne bolest. To je ujedno najbolji način da se izbjegnu nepotrebne dijagnostičke pretrage i štetne posljedice dugotrajnog liječenja koje je u slučaju kroničnih bolesti potrebno.

Osim koštano-zglobnih bolesti u Poliklinici se obavljaju i najsuvremeniji zahvati na venama i hemoroidima ( UGS i THD), te provodi specifičan program prevencije bolesti i poboljšanja zdravlja  primjenom genske dijagnostike,  specifične „Tae do“ tjelovježbe, te najsuvremenije MBST tehnologije (terapijska nuklearna magnetska  rezonanca), kojom se potiče regeneracija hrskavice i kože kao i formiranje kosti. Poliklinika K-centar referentni je MBST centar za Jugoistočnu Europu.

U Poliklinici se koriste najnovije metode dijagnostike i liječenja među kojima su i one po prvi puta uvedene u Hrvatsku kao što su:

 1. Liječenje osteoporoze metodom „4e“
 2. MBST ( terapijska nuklearna magnetska rezonanca )
 3. Genska dijagnostika – otkrivanje osobnih rizika bolesti temeljem genskih polimorfizama
 4. UGS ( nova metoda liječenja vena )
 5. THD ( nova metoda liječenja hemoroida )

Posebna pozornost se poklanja edukaciji pacijenata o mjerama prevencije. Tako se u Poliklinici provode tečajevi jedinstvene „Tae do“ tjelovježbe, temeljene na korejskoj vještini Taekwondo.

TAEDO VJEŽBE

Rad poliklinike organiziran je kroz interdisciplinarne centre u okviru kojih se provode slijedeće metode dijagnostike i liječenja:


CENTAR ZA KOŠTANE BOLESTICENTAR ZA BOLESTI VENA I HEMEROIDA

 • UGS ( nova metoda liječenja proširenih vena)
 • THD i RBL metoda za liječenje hemoroida

Stručna jedinica za bolesti srca i krvnih žila >>>
 • UZV srca
 • Holter EKG i Holter RR
 • pregledi i ekspertize kardiologa


CENTAR ZA ZDRAVSTVENU SKRB SPORTAŠACENTAR ZA PREVENTIVNU MEDICINU

 • Genska dijagnostika ( program „Genosense diagnostics)
 • Individualno planirani preventivni pregledi
Centar za osteoporozu i druge koštane bolesti Centar za bolesti vena Centar za zdravstvenu skrb sportaša centar za preventivnu medicinu i gensku dijagnostiku Centar za osteoporozu i druge koštane bolesti Centar za bolesti vena Centar za bolesti vena Centar za bolesti vena