default-logo

SwingMed – dinamička ekstenzija i mobilizacija kralježnice

Nova mogućnost liječenja bolesti kralježnice i bolova u leđima

Bolesti kralježnice jedna su od najčešćih zdravstvenih problema naše civilizacije. Rijetke su osobe koje nikada nisu doživjeli bolove u leđima. Najčešće se to događa ljudima srednje životne dobi, a vezane su za prolaps diska i degenerativno-deformirajuće promjene kralježnice. Uzroci mogu biti različiti, no sigurno je da sjedeći način života ima značajan utjecaj. Usprkos činjenici da se radi o čestom zdravstvenom problemu medicina nije do nedavno imala prave odgovore niti dobra rješenja. Liječenje se uglavnom svodilo na primjenu antireumatika i lijekova protiv bolova te fizikalnu terapiju, no dobro je poznato da se time nije moglo postići brzo niti potpuno izlječenje.

“Nova metoda razvijena u Austriji predstavlja uistinu značajnu novost, jer daje znatno bolje rezultate od drugih metoda i u kratkom roku oslobađa od bolova”

Zbog toga se često pristupalo operativnim zahvatima koji također nisu dobro rješenje budući da nakon zahvata uvijek ostaju trajne posljedice, a postoje i rizici same operacije. Zbog toga Swingmed- dinamička ekstenzija i mobilizacija kralježnice, nova metoda razvijena u Austriji predstavlja uistinu značajnu novost, jer daje znatno bolje rezultate od drugih metoda i u kratkom roku oslobađa od bolova, a uz to je sigurna metoda s vrlo malo kontraindikacija.

Koncept liječenja je dobro poznat i svodi se na istezanje kralježnice čime se oslobađa korijen živca, no način kojim se to izvodi je više fiziološki i daleko efikasniji od ostalih metoda. Dosadašnja iskustva na 50.000 pacijenta pokazuju da se razina boli smanjuje za 80 % već nakon samo pet tretmana.

Poliklinika K-centar prva je u Hrvatskoj uvela ovu metodu, čime je upotpunila program medicinskih usluga i metoda liječenja koje provodi te tako sigurno učvrstila svoje mjesto kao jedan od vodećih centara za koštano-zglobne bolesti u Hrvatskoj, pa i šire. Može se bez pretjerivanja reći da ima malo centara u svijetu s takvim programom liječenja skeletnih bolesti koje ima K-centar, a koji se temelji na novom konceptu liječenja „BAR“, čime se postižu puno bolji i dugoročniji učinci liječenja kombinacijom MBST – terapijske magnetske rezonance, Izokinetičke dinamometrije i terapije, „Tae do“ tjelovježbe, a Swingmed svakako upotpunjava ovaj program posebno u liječenje bolesti kralježnice.

“Dosadašnja iskustva na 50.000 pacijenta pokazuju da se razina boli smanjuje za 80 % već nakon samo pet tretmana”